Newsy
FILMOWY SYLWESTER w Wiśle
2010-12-31
Zapraszamy do spędzienia Sylwestra w kinie Wisła. W programie dwie znakomite przedpremiery "Tamara i mężczyźni" Stephena Frearsa i "Soul Kitchen" Fatiha Akina. Oraz oczywście catering i DJ grający tak, że nogi same idą w ruch :)
Kiedy Tamara Drewe po wielu latach wraca do rodzinnej wsi, życie jej mieszkańców zostaje wywrócone do góry nogami. Tytułowa bohaterka - niegdyś brzydkie kaczątko - zmieniła się w piękność (z niewielką pomocą chirurgii plastycznej). Mężczyźni z okolicznych farm padają ofiarą zauroczenia, a w powietrzu robi się gęsto od emocji. Zazdrość, romanse, ambicje.
Zinos, właściciel podupadającej restauracji Soul Kitchen, zostaje nieoczekiwanie porzucony przez dziewczynę. Podłamany sercowym niepowodzeniem, zaniedbuje lokal, dając wolną rękę pracownikom. W restauracji zaczyna panować radosna anarchia. Kucharz gotuje to, co zawsze chciał gotować. DJ porywa ludzi do tańca między posiłkami, a awangardowi artyści urządzają performance za performance’em. Ku zaskoczeniu Zinosa, lokal zyskuje wielką popularność wśród mieszkańców Hamburga.
Program wieczoru:
20.30 - przywitanie gości (welcome drink)
20.45 - seans "Tamara i mężczyźni" (pokaz przedpremierowy)
22.45 - catering (do wyboru: dania gorące, zimne, ciasta, napoje), konkursy i zabawa przy muzyce. Za atmosferę wieczoru odpowiadał będzie DJ Matelon: muzyka z Bałkanów, Turcji i Bliskiego Wschodu.
00.00 - Powitanie Nowego Roku przy lampce szampana
00.30 - seans "Soul Kitchen" (pokaz przedpremierowy)
MENU (bufet szwedzki)
Przekąski zimne: 
- Szczupak faszerowany z rodzynkami w delikatnej galarecie
 - Łosoś w delikatnej galarecie z kaparami
 - Pasztet z dziczyzny z marynowanymi grzybkami
 - Roladki ze schabu nadziewane pastą chrzanową
 
Przekąski mini: 
- Krążki bakłażana zapiekane z pomidorami, posypane parmezanem i przybrane świeżą bazylią oraz kawałkami sera „ Feta”
 - Łódeczki z kolorowej cykorii nadziewane rokpolem z orzechem włoskim
 - Roladki ze szpinaku nadziewane Fetą w sosie balsamicznym z rodzynkami
 - Mini ptysie nadziewane paluszkiem krabowym, sos różowy z dodatkiem imbiru
 
Sałatki:
- Sałatka włoska z kolorowego makaronu z prażonymi pestkami dyni i słonecznika, sos truflowy
 - Sałatka meksykańska ze świeżych warzyw z avocado
 - Sałatka ziemniaczana ze świeżym ogórkiem, koprem i dodatkiem czerwonej cebulki
 
Dania gorące:
- Kawałki cielęciny w sosie z borowików z kluseczkami ziemniaczanymi
 - Płatki z kurczaka w sosie sojowym z orzechami serwowane z kolorowym aromatycznym ryżem
 - Mini crespelle z porami w sosie ze świeżych pomidorów
 
Desery:
- Ciasteczka koktajlowe
 - Mini babeczki na kruchym cieście z kremem waniliowym i świeżymi owocami
 - Mini sernik z kawałkami czekolady
 - Szarlotka z bezą
 - Ciasteczka migdałowe
 - Patery owoców
 
a także ciepłe i zimne napoje
a o północy SZAMPAN :)
Bilety:
- do 23 grudnia - 120 zł (przedsprzedaż)
 - od 26 grudnia - 140 zł
 
Istnieje możliwość rezerwacji bietów. Rezerwację należy odebrać do 30 grudnia. Odbierający płaci za bilet cenę obowiązującą w dniu odbioru.
SERDECZNIE ZAPRASZAMY DO POWITANIA NOWEGO ROKU W WIŚLE
        
                            









